5 برنامه از بهترین های تحلیل و مشاهده اطلاعات کامپیوتر
اگر به سخت افزار یا نرم افزارهای کامپیوتری علاقه مندید و دوست دارید اطلاعات سیستم خود به هر دلیلی با جزئیات کامل ببینید. مثلا می خواهید کامپیوتان را ارتقاء دهید یا برای آورکلاک یا آپدیت سخت افزار به یک نرم افزار مانیتورینگ رایگان و عالی نیاز دارید یا قصد بنچمارک گرفتن از سخت افزار خود را دارید. به هر دلیلی می توانید با 5 برنامه از بهترین های تحلیل و مشاهده اطلاعات کامپیوترتان در این پست از دیجیالیک بطور کامل آشنا شوید.
با برنامه هایی که در ادامه نام می بریم می توانید به راحتی به آنالیز و بررسی ریز و درشت قطعات سیستم کامپیوترتان بپردازید و لحظه به لحظه سیستم خود را مانیتور کنید، حتی قدرت هسته های پردازنده اصلی و پردازنده گرافیکی سیستم خود را ببینید. فقط همیشه سعی کنید بروزترین نسخه نرم افزارهای تحلیل و مشاهده اطلاعات کامپیوتر را داشته باشید تا اطلاعات را کامل تر و بهینه تر به شما گزارش دهند. به سراغ معرفی برنامه ها می رویم.
5 تا از بهترین برنامه های آنالیز و مانیتورینگ کامپیوتر
CPU-Z
سی پی یو زد را می توانیم یکی از قدیمی ترین و بهترین نرم افزارهای آنالیز و مانیتورینگ کامپیوتر بنامیم. اکثر کسانی که با کامپیوتر کار می کنند و مخصوصا مهندسان سخت افزار این برنامه را می شناسند. رابط کاربری برنامه بسیار آسان است و در لحظه اول می توانید با CPU-Z ارتباط کامل برقرار کنید. این نرم افزار بسیار کم حجم و مثل آب خوردن نصب می شود.
با این نرم افزار ساده و روان می توانید اطلاعات کلیه سخت افزارتان را مشاهده کنید. سخت افزارهایی مثل مادربرد، سی پی یو، رم و کارت گرافیکتان را مشاهده کنید. از نمونه اطلاعاتی که از قطعاتتان به شما می دهد مثلا درباره پردازنده خود می توانید به اطلاعاتی مثل نام، نوع سوکت، تکنولوژی ساخت، ولتاژ، سرعت هسته و اطلاعاتی از مادربرد مثل نام، برند، مقدار باس، چیپست ها، پل ها و بسیاری دیگر از اطلاعات را ببینید.
همینطور هر یک از رم ها را به طور جداگانه و بصورت تخصصی می توانید آنالیز کنید. درباره کارت گرافیک اطلاعات کمتری به شما نشان می دهد اما یکی از بهترین قسمت های این نرم افزار بخش بنچمارک گرفتن از پردازنده است که سعی کنید برای این کار حتما از آخرین نسخه CPU-Z استفاده کنید تا بطور دقیق به پردازنده شما امتیاز و رتبه دهد و بتوانید لیست بهترین پردازنده ها را در آنجا ببینید و آنها را با هم مقایسه کنید. یکی دیگر از نکات بسیار مهم این برنامه کاملا رایگان بودن آن است و می توانید آن را براحتی از سایت سازنده نرم افزار CPU-Z دانلود کنید.
GPU-Z
دومین و یکی از تخصیصی ترین نرم افزارهای مشاهده و تحلیل اطلاعات سیستم های کامپیوتری نرم افزار GPU-Z است که عمر این نرم افزار چند سال از CPU-Z کمتر است. این برنامه با فرمول خاصی تمام اطلاعات کارت گرافیک شما را واکشی کرده و به شما نشان می دهد. این برنامه هم بسیار سبک است و نسبت به حجم کمش اطلاعات زیادی را می توانید در آن ببینید و ثبت کنید.محیط نرم افزار جی پی یو زد شباهت زیادی به CPU-Z دارد فقط تفاوتش این است که ابزارهایی که اطلاعات را نشان می دهند همگی اطلاعات بُرد و پردازنده گرافیکی شما را نشان می دهد.
از مهمترین اطلاعاتی که این نرم افزار مانیتور می کند می توان به نام کارت گرافیک، پردازنده گرافیکی، تکنولوژی ساخت، ولتاژ، دما، کلاک، درایور کارت گرافیک و بسیاری دیگر از اطلاعات مهم گرافیکی اشاره کرد. همچنین این برنامه هم قابلیت بنچمارک گیری از کارت گرافیک را دارا می باشد و توسط تیم Techpowerup توسعه داده شده است و بصورت کاملا رایگان کاربران ویندوز می توانند آن را روی سیستم خود نصب داشته باشند. می توانید برای دانلود بصورت رایگان از سایت سازنده نرم افزار GPU-Z اقدام کنید.
HWMonitor
همانطور که گفتیم بهترین نرم افزارهای رایگان تحلیل و آنالیز کامپیوتر را به شما معرفی می کنیم و این مسئله خیلی مهم است چون بعضی از افراد واقعا حوصله و توانایی خرج کردن برای برخی نرم افزارها را ندارند. واقعاً باید از شرکت CPU-Z تشکر کرد بابت خدماتی که به کاربران ارائه می کنند.این شرکت از نرم افزار HWMmonitor پشتیبانی می کند.
با این نرم افزار می توانید ولتاژ و سرعت فن را زیر نظر بگیرید، اگر نیاز به کنترل فن سیستم داشتید می توانید این کار را انجام داده و آن را بررسی کنید. همچنین با این برنامه قادر خواهید بود حافظه سیستم را بررسی کرده و به صورت بسیار تخصصی ولتاژ تمام قطعات حتی PCH را هم کنترل و بررسی کنید.
Speccy
اگر دنبال نرم افزاری که جزئیات کامل تمام قطعات کامپیوتر را شما نشان دهد هستید قطعاً باید Speccy را انتخاب کنید. این نرم افزار رایگان است و بسیار کم حجم می باشد. رابط کاربری ساده و محیط برنامه، کاربر پسند است. اگر با برنامه محبوب CCleaner کار کرده باشید و از کار تیم توسعه دهنده آن راضی بوده باشید باید بدانید که همان تیم، نرم افزار Speccy را توسعه داده اند.
این نرم افزار از تحلیل و بررسی سیستم عامل تا هارد و کارت صدا، گرافیک، مادربرد، حافظه، سی پی یو و حتی سنسورهای ورودی، درایوهای نوری و خلاصه کل قطعات کامپیوتر را در قالب یک صفحه دستورالعمل به شما نشان می دهد. این نرم افزار می تواند عنوان یکی از سه برنامه برتر تحیل و مشاهده اطلاعات کامپیوتر را کسب کند.
HWinfo
این برنامه عمری به اندازه CPU-Z دارد و به صوره ماهانه بروزرسانی می شود. نرم افزار HWinfo هم مانند Speccy بسیار کامل است و تم برنامه یک چیزی شبیه به CPU-Z و GPU-Z است اما خیلی بیشتر از آنها جزئیات در اختیار شما قرار می دهد. می تواند تلفیقی از دو برنامه گفته شده باشد. معمولا گیمرهای خیلی حرفه ای از Speccy جهت تحلیل دقیق سیستم استفاده می کنند.
در این نرم افزار شما اطلاعات بسیار کاملی از پردازنده و مادربرد، کارت گرافیک و هسته های گرافیکی، کل حافظه ها، درایوهای ساتا، پورت ها، چیپست و کلاک هسته ها، همه اینها بعلاوه جزئیات کامل تری از بقیه بخش های سیستم را خواهید دید. حتی اطلاعات فن های کیس را هم به شما می دهد. ضمن اینکه بصورت نمودار می توانید اطلاعات را مشاهده کنید. کاربران این برنامه باید خیلی راضی باشند که تیم توسعه دهنده، این برنامه را بصورت کاملا رایگان ارائه می دهد و البته پشتیبانی هم می کنند.
جمع بندی
در این مقاله با 5 برنامه از بهترین های تحلیل و مشاهده اطلاعات کامپیوتر آشنا شدید و درباره هر کدام به اختصار توضیح دادیم. نرم افزارهای نام برده همگی کاملا رایگان بوده و از طرف توسعه دهندگان پشتیبانی می شوند. این برنامه ها بصورت کامل اطلاعات سیستم را مانیتورینگ می کنند و برای کاربرانی که دنیای سخت افزار را دنبال می کنند بسیار حائز اهمیت هستند. نرم افزارهای نام برده قطعاتی همچون مادربرد، کارت گرافیک، رم و حافظه ذخیره سازی، پل های شمالی و جنوبی، چیپست ها، سیستم عامل و برخی از آنها بصورت آنلاین و آفلاین ترافیک شبکه را هم مورد بررسی قرار می دهند.
مقالات مرتبط:
اقدامات بعد از نصب ویندوز برای قرار گرفتن سیستم در بهترین نوع عملکرد