لپ تاپ با چه نمایشگری بخرم؟ IPS/TN/OLED/mini-LED بهترین و منطقی ترین انتخاب
اگر قصد خرید یک لپ تاپ ایده آل را دارید باید در نظر داشته باشید که نمایشگر لپ تاپ یکی از قسمت هایی است که اگر مناسب نباشد خیلی زود شما را دل زده خواهد کرد. حتی می تواند تاثیر زیادی بر روی شارژ باطری بگذارد. همچنین عمر نمایشگر و درصد خرابی آن می تواند ضرر مالی قابل توجهی به شما وارد کند. پس اگر از خود می پرسید که لپ تاپ با چه نمایشگری بخرم؟ IPS/TN/OLED/mini-LED بهترین و منطقی ترین انتخاب را در دیجیالیک پیدا کنید.
خیلی از خریداران تحقیق درباره نوع و کیفیت نمایشگر لپ تاپ را در زمان خرید این محصول پشت گوش می اندازند یا در اولویت قرار نمی دهند. این در حالیست که این گزینه برای برخی از افراد مهمترین و در اولویت ترین مورد است. این مسئله برای من هم بسیار با اهمیت است. چرا که هم از خرابی نمایشگر در آینده متنفر هستم و هم دوست دارم وقتی با لپ تاپ بازی می کنم کیفیت بسیار خوبی را تجربه کنم.
نمایشگر بسیار مهم است، چرا که یکی از قطعاتی است که همواره به طور مستقیم با شما ارتباط دارد و مثل سخت افزار در پشت صحنه فعالیت نمی کند. بنابراین باید از همه جهات از نگاه کردن به آن لذت ببرید. از غلظت رنگ ها و کیفیت تصویر تا سرعت نمایش فریم ها را باید در نظر بگیرید. اما این مسائل هر کدام قابل موشکافی هستند که درباره آنها در ادامه بیشتر توضیح خواهم داد.
البته همه چیز به نوع استفاده مخاطب بستگی دارد. شاید کسی فقط قدرت سخت افزار لپ تاپ برایش مهم باشد و شخصی دیگر فقط کیفیت نمایشگر جهت دیدن عکس یا فیلم و موارد چند رسانه ای را مد نظر قرار دهد. مسلماً شرکت سازنده هم که از نوع سلیقه افراد باخبر نیست انواع نمایشگر را در محصولات خود استفاده می کند تا دست خریدار را برای انتخاب باز بگذارد. اما باید بدانید که این مسئله بر روی قیمت هم کاملا تاثیر می گذارد.
نمایشگرها همگی دارای نقاط قوت و ضعف خود هستند و این مسئله باعث می شود که خریدار از انتخاب درست، رنج ببرد. راستش را بخواهید نمی توان خدا و خرما را با هم داشت و باید بدانید که نیاز است کمی از کمال گرایی در زمان انتخاب صفحه نمایش لپ تاپ بکاهید. در غیر صورت هیچوقت نمی توانید انتخاب درستی داشته باشید و بعدا هم از انتخابتان پشیمان خواهید شد.
تولیدکنندگان لپ تاپ علاقه زیادی به حذف گوشه های خارج از نمایشگر نشان می دهند و طی این سال ها می بینیم که نسبت اندازه صفحه نمایش به بدنه تغییر زیادی کرده است که این مهم درباره گوشی های موبایل هم صدق می کند. من خیلی علاقه دارم که کمترین حاشیه در اطراف نمایشگرم وجود داشته باشد. همینطور می خواهم از هر جهت و زاویه ای که به آن نگاه می کنم شاهد افت کیفیت یا تاریک شدن آن نباشم. انعکاس عناصر بیرونی در نمایشگر هم که شدیداً آزار دهنده است و هیچ علاقه ای به آن ندارم.
وارد بازار لپ تاپ که می شوید با 4 گروه مختلف از نمایشگرها مواجه خواهید شد. کلا شرکت های تولید کننده از این چند مدل پایه استفاده می کنند. مدل هایی با نمایشگر LCD IPS یا OLED و TN یا mini-LED که از لحاظ کیفیت، عمر، روشنایی، قیمت و تجربه کاربری و تعدادی از جزئیات فنی دیگر با هم متفاوت هستند. این چهار نوع پنل هر کدام دارای محدودیت های خاص خود هم هستند.
شما وقتی که یکی از آنها را برای تجربه کاربری خود انتخاب می کنید انتظار دارید که معمولا چند سال بین دو یا سه سال و حتی پنج تا 6 سال برای شما استفاده داشته باشند. این خیلی نکته مهمی است. پس باید در زمان انتخاب محتاطانه عمل کنید تا بعدا پشیمان نشوید. پس با توجه به نیازتان پنل مورد نظر را انتخاب کنید.
انتخاب بهترین نمایشگر لپ تاپ خیلی بالاتر و متفاوت تر از چیزی است که اکثر مردم فکر می کنند. همه چیز حداکثر روشنایی و رزولوشن یا عمق رنگ نیست. لیست جزئیات، خیلی طولانی تر از این مسائل است. پیچیدگی های خود را دارد و با مسائل مهمتری گره خورده است. پس اینگونه گمان نکنید که در نگاه اول متوجه عالی بودن و ارزشمند بودن پنل نمایشگر مورد نظرتان شده اید. اصلا بیایید از حاشیه خارج شویم و به موضوع اصلی بپردازیم.
لپ تاپ با چه نمایشگری بخرم؟ IPS/TN/OLED/mini-led بهترین و منطقی ترین انتخاب
حقیقت این است که پنل های IPS و TN رایج ترین صفحه نمایش های لپ تاپ بازار هستند که تفاوت زیادی هم با هم دارند. مهم است که بدانید نمایشگرهای TN در این رده بندی مقام آخر را از لحاظ ارزشمند بودن دریافت می کنند. این نمایشگرها خیلی تجربه بدی را ارائه می دهند. در واقع TN بسیار بی کیفیت است و معمولا در لپ تاپ های ارزان قیمت و اقتصادی از آن استفاده می شود.
نکته عجیب این است که گاهی برای بازی و پردازش های ویدویی در برخی از محصولات شرکت های بزرگ هم از آنها استفاده می شود و این باعث می شود که خیلی از خریداران به اشتباه بیفتند و با تکیه بر سخت افزار مناسب آن لپ تاپ، محصول مورد نظر را خریداری کرده و در آینده پشیمان شوند. متاسفانه این یک حقیقت است که تولید کنندگان برای سود بیشتر حاضرند هر چیزی تولید کنند.
اگر بخواهیم از مزایای نمایشگرهای TN بگوییم فقط باید به زمان پاسخگویی این پنل ها اشاره کنیم که مهمترین مزیت فروش آنهاست که در کنار قیمت مقرون به صرفه باعث جلب نظر مشتری می شوند. اما نمایشگرهای رایج تر با ارزش خرید بالاتر هم یافت می شوند. از این دسته باید به نمایشگرهای IPS که رایج ترین پنل های خریداری شده از سوی مخاطبین هستند اشاره کرد. پنل های آی پی اس، بیشترین رضایت مشتری را در طی این سالها داشته اند.
این فروش بالا دلایل کاملا منطقی و درستی دارد. اگر نگوییم کمترین، بهترین قیمت ممکن در بین پنل ها متعلق به پنل های IPS است. این قطعات، مناسب ترین و متعادل ترین ها از هر جهت هستند. ضمن اینکه یک تجربه کاربری ایده آل را نصیبتان خواهد کرد. هیچ مورد حادی برای شکایت از کارایی آنها وجود ندارد. البته نمی توان متفاوت بودن جزئیات واریانس کلی آنها شامل کنتراست، زمان پاسخ پیکسل، مقدار روشنایی، دقت رنگ و غیره را نسبت به پنل های گران تر انکار کرد.
نمایشگرهای IPS برای انواع فعالیت ها مثل بازی، تولید محتوا، دیدن فیلم یا مطالعه و هر کاری مطلوب هستند. با وجود اینکه این پنل ها برجسته ترین نوع ممکن نیستند اما ارزشمندترین و بهترین نمایشگر لپ تاپ بازار هستند. دلایل کلی را بعد از پرداختن به سایر نمایشگرها در ادامه این مطلب متوجه خواهید شد.
نمایشگرهای OLED و mini-LED دارای ویژگی های فوق العاده شگفت انگیزی هستند که جایگاه آنان را در صدر رده بندی قرار می دهد. اما همانطور که پیش تر گفتیم حتی بهترین پنل ها هم با وجود نقاط قوت زیاد، باز هم دارای ویژگی هایی هستند که در هر صورت نوعی نقص محسوب می شود. همه چیز به نیاز خریدار بستگی دارد. بعضی از نقاط قوت این پنل ها می تواند باعث ترجیح آنها از نظر مخاطب شود.
جایگاه اصلی نمایشگرهای اولد و مینی ال ای دی در لپ تاپ های رده بالا و گران قیمت است. اگر چه که نباید انصاف را زیر پا گذاشت. از سال های اخیر استفاده برخی از شرکت ها مثل ASUS و MSI از این پنل ها مرسوم شده است که چند سال پیش این مسئله واقعا امکان پذیر نبود. در هر صورت به دلیل قیمت نسبتا بالای این نمایشگرها شرکت های تولیدی ناچار به کاهش قدرت سخت افزارهای کلیدی خواهند شد و باید دید که با این اوصاف ارزش خرید آنها چقدر است.
در بین نمایشگرهای مختلف لپ تاپ شما کدام را ترجیح می دهید؟
نمایشگر لپ تاپ با پنل TN: هرگز توصیه نمی شود.
نمایشگرهای Twisted Nematic که آنها را به اختصار TN می شناسیم، ارزان ترین نوع صفحه نمایش لپ تاپ هستند. اما آیا با این قیمت پایین بهترین انتخاب هستند؟ پاسخ ما خیر است. در صورتی لپ تاپ های دارای چنین نمایشگری را خریداری کنید که کیفیت تصویر واقعا برای شما آخرین گزینه باشد. اگر هدف شما از خرید لپ تاپ، بازی کردن است که اکیداً به شما توصیه می کنم به سمت چنین محصولاتی نروید. اما اگر هدف شما صرفا تولید محتواهای سطح معمولی باشد می توانید آنها را مد نظر قرار دهید.
نمایشگرهای دارای پنل TN اغلب از دقت رنگ پایینی برخوردار هستند و نور آنها تا حد زیادی کم است. یعنی نهایتا تا 250 نیت پیشروی می کنند که باعث می شود بهترین بازدهی آنها در مکان های تاریک باشد و در زیر نور مستقیم بازدهی کمی دارند. اما به نسبت سایر پنل ها از نرخ پاسخ پیکسلی بالاتری برخوردار هستند. در حقیقت کیفیت و روشنایی قربانی نرخ نوسازی چشمگیر این پنل ها شده است.
زاویه دید صفحه نمایش های لپ تاپ مبتنی بر TN بسیار افتضاح است و بهترین حالت نمایش محتوا را به کاربری که دقیقا در روبروی آنها قرار گرفته باشد ارائه می دهند و نکته شیطنت آمیزش این است که باعث می شود کسی نتواند بفهمد که شما مشغول چه کاری هستید. اما از شوخی که بگذریم از زوایای دیگر محتوا را تاریک و یا بسیار براق نشان می دهند که این مسئله زمانی که با دقت رنگ پایین آنها تلفیق شود اصلا خوشایند نخواهد بود. این پنل ها به هیچ وجه توصیه نمی شوند.
نمی توانم بفهمم که چرا این فناوری بازنشسته نشده است و همچنان مشغول به فعالیت در لپ تاپ های پایین رده و حتی برخی از میان رده های اقتصادی است. در نهایت با وجود پنل های IPS خرید تی ان ها یک کار غیر قابل توجیه و اشتباه است. کافی است سری به فروشگاه ها بزنید و محصولات دارای هر کدام از این پنل ها را در کنار یکدیگر بگذارید و با هم مقایسه کنید.
نمایشگر لپ تاپ با پنل IPS: قطعا توصیه می شود.
نمایشگرهای In Panel Switching که آنها را به اختصار IPS می شناسیم از ایده آل ترین و قابل اعتمادترین صفحه نمایش های لپ تاپ هستند. این پنل ها را می توان در محصولات میان رده و بالارده مشاهده کرد. از لحاظ کیفیت با پنل های قبلی قابل قیاس نیستند. آنها دقت رنگ نسبتا بالا و استانداردی دارند و از روشنایی بالایی برخوردار هستند (حتی بیشتر از نمایشگرهای اولد). نرخ تازه سازی هم به حدی است که برای بازی و کارهای گرافیکی توصیه می شود.
در صفحه نمایش IPS آرایه ای از پیکسل های LCD با اینکه از خود نوری تولید نمی کنند اما در صورت نیاز تغییر رنگ می دهند. بنابراین در پس زمینه این پنل دیود های زیادی پخش شده اند و به هر شکلی که نیاز باشد مسیرها و شکل های مختلف نور را تشکیل می دهند. مثلا می توانند پخش شوند، به سمت لبه ها بروند یا برای تشکیل شکل های دیگر از یکدیگر جدا شوند.
در این پنل ها می توان محصولات بسیار درخشان و معمولی یا دارای نرخ نو سازی متوسط و بالا و سریع را پیدا کرد. همچنین معمولا از طبف کامل رنگ های sRGB و سایر استانداردهای رنگ پشتیبانی می کنند. بنابراین این پنل ها یا بسیار سریع و درخشان و خیره کننده هستند یا بالاتر از حد مطلوب و محصول ضعیف در این رده وجود ندارد. مطمئن باشید هیچ ایرادی به آنها وارد نخواهد بود و در حداقل ترین حالت ممکن نمی توان نقطه ضعف جدی را به IPSها نسبت داد و نیاز کاربر را برآورده می کند.
در این پنل ها پیکسل ها به گونه ای تراز می شوند که برای نشان دادن بخش های سیاه تصویر، جلوی روشنایی نور پس زمینه را بگیرند. اما با اینکه جلوی نور را می گیرند اما مقدار اندکی از نور از آنها عبور می کند و با رنگ سیاه تلفیق می شود. به این مسئله نشتی نور پس زمینه می گویند.. همین باعث می شود که نتواند بخش های سیاه تصویر را کاملا مشکی نشان دهد و کمی به خاکستری تیره تمایل پیدا می کند و بر روی کنتراست صفحه تاثیر خواهد گذاشت. این مشکل در پنل های OLED رفع شده است که درباره آن توضیح خواهیم داد.
تنها قسمتی که پنل آی پی اسِ معمولیِ ارزان قیمت، می توانست کمی بهتر عمل کند کنتراست آن است. این پنل ها گاهاً نسبت کنتراست شگفت انگیزی ندارند و نقاط تاریک یا سیاه پس زمینه در آنها خیلی رضایت بخش مخاطبین حرفه ای و منتقدین رنگ نیست. این تنها جایی است که به ما حق اعتراض می دهد. با این حال این مشکل قابل حل را می توانید قبل از خرید محصول و با چک کردن مشخصات لپ تاپ با کیفیت، مرتفع کنید. چرا که در مدل های باکیفیت نشتی بسیار ناچیز خواهد بود.
نمایشگر لپ تاپ با پنل OLED: درخشان و خوش رنگ اما گران و گاهی دردسر ساز
اگر مجبور باشیم از لحاظ کیفیت تصویر، در میان نمایشگرهای IPS و OLED یکی را به عنوان محصول ضعیف تر حذف کنیم، ناچار به حذف پنل IPS خواهیم شد. اما این دلیل نمی شود که بخواهیم خرید محصولات دارای پنل OLED را به شما پیشنهاد دهیم. چرا که با وجود برتری این فناوری نسبت به دو مورد قبل باید دید که آیا می توانید از نقاط ضعف ویژه آن چشم پوشی کنید.
این نوع پنل سال هاست که محبوبیت زیادی دارد و دارای نقاط قوت بسیار زیادی است. صاحبان این پنل ها مفتخر به بهتر بودن قسمت های سیاه غلیظ و جوهری نمایشگر خود می باشند. از آنجایی که پنل OLED بر خلاف TN و IPS دارای قابلیت روشن شدن همه پیکسل های خود، بصورت تک به تک است و از لایه اضافی با نور تک ناحیه ای همچون دو پنل دیگر استفاده نمی کند، می تواند بخش های سیاه تصویر را کاملا تیره یا بهتر است بگوییم خاموش نشان دهد و قطر کمتری نسبت به آی پی اس ها داشته باشند. یعنی باریک تر هستند.
این مسئله تاثیر زیادی بر روی نسبت کنتراست صفحه نمایش دارد. یعنی تفاوت رنگ سفید و سیاه تقریبا صد در صد است. طبیعتا نسبت کنتراست بالاتر منجر به نمایش سطوح مشکی واقعی و تصاویر چشم نواز می شود. همین ویژگی باعث می شود که نتیجه اعمال حالت HDR در پنل های OLED یک تجربه بسیار دلپذیر و خیره کننده برای بیننده داشته باشد و از خستگی یا اذیت شدن چشم جلوگیری می کند.
صبر کنید، این تنها ویژگی شاخص این نمایشگرها نیست. باید بگویم که دقت رنگ این پنل ها فوق العاده است و از زمان پاسخگویی بالا و در لحظه ای برخوردار هستند. از این ویژگی ها به راحتی نمی توان رد شد چرا که واقعا قابلیت های کوچکی نیستند. این ویژگی ها برای گیمرها و تولید کنندگان حرفه ای مدیا بسیار حائز اهمیت است. چرا که آن ها علاقه زیادی به دستکاری تنظیمات دلخواه خود برای بدست آوردن نتایج مختلف دارند.
هر چند که برخی از پنل های OLED بیش از حد از رنگ اشباع شده اند و برای برخی این تصاویر کمی از حالت استاندارد و طبیعی خارج است اما خوشبختانه این نمایشگرها با پشتیبانی از طیف کامل تنظیمات رنگ های RGB و sRGB و حتی DCI-P3 این مشکل را براحتی حل می کنند. به هر روی، مدل های گران قیمت و فوق العاده ای از OLED ها در بازار یافت می شود.
با این حال پنل های OLED هم از مشکل همیشگیِ وجود معایب مستثنی نیستند و یکی از مهمترین ایرادات آن ها مصرف انرژی کاملا متغیر آن ها به نسبت محتوای در حال پخش است. چون طبیعت آن ها به گونه ای است که استاندارد رنگ محتوا را حفظ و خود را با آن تطبیق می دهد و در خروجی نمایان می کند. با این وجود صرفه جویی زیادی در انرژی می کند.
این پنل ها باید وضوح و تراکم پیکسل بالایی داشته باشند تا بتوانند نوشته ها را به بهترین شکل ممکن نشان دهند. دلیل این مسئله این است که به دلیل استفاده از طرح بندی های غیر استانداردِ زیر پیکسلی، وضوح نوشته ها پایین آمده و دچار حاشیه های زائد می شوند. بنابراین تولید کنندگان این پنل ها حتما باید وضوح بالایی را برای آنها در نظر بگیرند تا این مشکل بروز نکند.
به یاد داشته باشید که این پنل ها از یک لایه براق با کمترین میزان انعکاس نور استفاده می کنند و در این شرایط اگر نور پس زمینه زیادی نداشته باشند انعکاس صفحه مزاحمت زیادی ایجاد خواهد کرد. پس در خرید لپ تاپ های دارای نمایشگر OLED دقت داشته باشید که از نور زیادی بهره مند باشند. همچنین گروه اندکی از کاربران هستند که به دلیل استفاده این پنل ها از آستانه روشنایی خاص PWM، دچار فشار چشم و سر درد می شوند. البته تاکید می کنم که گروه اندکی با این مسئله دست و پنجه نرم خواهند کرد.
اما می رسیم به آخرین و نه کم اهمیت ترین ایراد نمایشگرهای دارای پنل OLED که در کشور ما به دلیل مسائل مالی و چالش های خدمات پس از فروش، یک مشکل جدی و نگران کننده است. این مشکل که سوختگی یا پیکسل سوختگی نامیده می شود یک ایراد منحصر به فرد برای این محصولات است. چرا که فقط در این پنل دیده می شود. متاسفانه این ایراد غیر قابل حل ترین و نا امیدکننده ترین ایراد پنل های اولد است.
این بحران اساسا اعصاب خورد کن ترین بحران نمایشگرهای این گروه است. پیکسل سوختگی به صورت یک علامت تقریبا کوچک سیاه بر روی ناحیه ای از صفحه نمایشگر بروز می کند و برای همیشه با شما خواهد ماند. نه می توان آن را از بین برد و نه توانایی برخورد با آن وجود خواهد داشت. اگر بخواهیم علت را بررسی کنیم. همه چیز به حضور دائمی برخی از اِلمان های همیشگی بر روی صفحه باز می گردد.
از نام این مشکل می توان فهمید که در ناحیه تیره پیکسل یا پیکسل هایی سوخته یا خاموش شده اند. عناصری مثل لوگوهای دائمی یا نوار وظیفه و حتی بنرها احتمال پیکسل سوختگی در ناحیه حضور خود را افزایش می دهند. مخصوصا اگر از نور شدیدتری استفاده کنند یا مدت زمان طولانی نمایش داده شوند. تا کنون برای این مشکل نتوانسته اند یک راه حل دائمی پیدا کنند.
همچنین این پنل ها شدیدا به ضربه حساس هستند و همین هم می تواند باعث سوختگی چندین پیکسل شود. چنین مسائلی باعث ظرافت خیلی زیاد پنل های OLED شده است. پیکسل سوختگی اینگونه هم نیست که لپ تاپ شما را بی فایده کند اما قطعا بر روی تجربه کاربریتان تاثیر می گذارد. با این حال نمی توان گفت که صد در صد هر نمایشگری دچار پیکسل سوختگی می شود.
راه حلی قطعی برای مقابله با پیکسل سوختگی در نمایشگرهای OLED وجود ندارد اما نسبت به سالهای قبل سوختن نمایشگرها کمتر شده است. پیشرفت و تکامل فناوری های جدید تا حدودی می تواند با این مسئله مقابله کند. بدین منظور محافظ های صفحه نمایش نرم افزاری و سخت افزاری هم در کنار این پنل ها توسط تولید کنندگان ارائه شده اند که احتمال پیکسل سوختگی را کاهش می دهد. اما باز هم خطر در کمین است.
در حال حاضر شرکت های تولید کننده لپ تاپ، مثل لنوو یا ایسوس اقدام به ارائه نرم افزارهای اختصاصی محافظ صفحه مثل MyASUS و Lenovo Vantage کرده اند که با فعال کردن آنها و با استفاده از یک اسکرین سیور قدرتمند، در صورتی که مدام از صفحه نمایش استفاده می کنید، می توانید تا حد زیاد و چیزی در حدود دو یا سه سال، خیال خود را از بابت این مشکل آسوده کنید. اما به هر حال احتمال کم نور شدن صفحه در درازمدت وجود دارد.
در نهایت با دانستن مزایا و معایب پنل های OLED آیا باز هم خرید لپ تاپ با چنین نمایشگرهایی ارزش ریسک کردن دارد؟ احتمالا پاسخ کسانی که محتاطانه و منطقی عمل می کنند و عمر محصول برایشان مهم است خیر می باشد و عده ای دیگر بله.
نمایشگر لپ تاپ با پنل mini-LED: فوق العاده با کیفیت اما کمیاب
نظرتان درباره پنل اولد بدون معایب چیست؟ بله درست است پنل های مینی ال ای دی دارای بسیاری از مزایای مثبت اولد هستند. این در حالیست که علاقه ای به پیکسل سوختگی هم از خود نشان نمی دهند. این نمایشگرها مملو از دیودهای LED کوچک هستند و می توانند با ارائه رنگ های فوق العاده زیبا به درجات بالای روشنایی دست یابند. مینی ال ای دی ها در اغلب موارد در حالت HDR می توانند به میزان روشنایی مناسب برای چشم انسان دست یابند.
مثلا پنل های ال ای دیِ استفاده شده در برخی محصولات 14 و 16 اینچی اپل در حالت HDR به 1600 نیت روشنایی می رسند. این در حالی است که مدل های OLED در حالت اچ دی آر فقط می توانند به آستانه روشنایی 600 نیت برسند. بنابراین روشنایی مینی ال ای دی ها بسیار خیره کننده است. بهترین ارائه تصویر در هر دو مدل را می توان مناطق کم نور دانست چرا که این پنل ها هم همچون اولدها سطح قابل توجهی از انعکاس را با خود به همراه دارند.
تنها ضعفی که پنل های mini-LED نسبت به OLEDها دارند مسئله تجمع بی رویه رنگ در برخی از قسمت هاست که این به دلیلی نزدیکی بیش از حد ال ای دی ها در کنار یکدیگر است. نور آنها می تواند بر روی یکدیگر تاثیرگذار باشد و این می تواند کنتراست صفحه را کمی از حالت ایده آل خارج کند. این مشکل فقط در تعداد خیلی کمی از این نمایشگرها یافت می شود. کلا برخی از این پنل ها ناسازگار هستند.
در مجموع پنل های مینی ال ای دی درخشان ترین نمایشگرهای لپ تاپ را ارائه می دهند و می توان در نمونه هایی از محصولات اپل مثل مک بوک پرو یا برخی از محصولات پیشرو در ایسوس این پنل ها را مشاهده کرد. متاسفانه این نمایشگرها بسیار کمیاب هستند و برای خرید آنها باید صبور و پیگیر باشید. همچنین حتما پس از یافتن مدل مورد نظر باید درباره آن تحقیق کنید چرا که می تواند معمولی یا فوق العاده باشد.
جمع بندی
با دانستن تمام مزایا و معایب پنل های نام برده سوالی که پیش می آید این است که در نهایت بهترین نمایشگر لپ تاپ کدام است؟ با اینکه همه چیز به نیاز شما بستگی دارد اما اگر نظر ما را بخواهید قاطعانه به شما توصیه می کنیم به سمت پنل های IPS بروید. چرا که این پنل ها هیچ ضعف جدی ندارند و متعادل ترین تجربه کاربری را برای مخاطب به همراه خواهند داشت. نمی گویم که قرار است تجربه ای عالی و فوق العاده درخشان داشته باشید اما مطمئن باشید با خرید یک پنل آی پی اس خوب می توانید بی نیاز از هر نوع خواسته ای شوید.
این پنل ها برای گیمرها و تولید کنندگان محتوا مناسب هستند و یکی از مهمترین دلایل انتخاب ما، طول عمر بالا و دقت رنگ آنهاست. اما به شما توصیه می کنم اگر هم ترجیح می دهید از آنها استفاده نکنید به هیچ وجه به سمت لپ تاپ های دارای نمایشگر TN نروید که پشیمان خواهید شد. آنها کم نور و دارای زاویه دید وحشتناک هستند و اگر هم بخواهند دقت رنگ مناسبی را ارائه دهند با وجود این دو ضعف مذکور نمی توانند.
اگر هم صرفا اولویت شما رنگ های برتر و روشنایی ایده آل است، می توانید در لپ تاپ های دارای پنل OLED جستجو کنید. این محصولات بهترین تجربه بازی و تماشای فیلم و عکس در حالت HDR را ارائه می دهند. با این حال عمر آنها در حد آی پی اس ها نیست و دچار پیکسل سوختگی در بلند مدت خواهند شد. مسلماً این یک خطر بالقوه است که باید درباره آن به شما هشدار بدهیم.
در نهایت لپ تاپ های دارای پنل mini-LED با بیشترین روشنایی و دقت رنگ در صدر بهترین ها قرار می گیرند اما، هم بسیار کمیاب و هم بسیار گران هستند و هنوز همه گیر نشده است. ضمن اینکه این مدل ها با وجود دقت رنگ و کیفیت بالا، برخلاف اولدها دارای نرخ نوسازی پایینی هستند و نمی توانیم آنها را برای گیمرها توصیه کنیم. مگر اینکه در مدل های بدون صرفه اقتصادی، گزینه مناسب را پیدا کنید.
در آخر اگر هنوز از خود می پرسید لپ تاپ با چه نمایشگری بخرم؟ IPS/TN/OLED بهترین و منطقی ترین انتخاب و یک خرید رضایت بخش و آرامش بخش مدل های IPS خواهند بود. اگر ترجیح شما تصاویر شگفت انگیز و تجربه بازی با کیفیت است به سمت اولد بروید. اگر روشنایی و رنگ های خارق العاده را دوست دارید مینی ال ای دی ها گزینه مناسبی هستند. اگر هم می خواهید فقط محتوا را ببینید و هیچ کدام از مزایای پنل های مذکور برایتان مهم نیست پنل های تی اِن مناسب شما خواهد بود. از همراهی شما با دیجیالیک سپاسگذاریم.