بهترین فیلم های مشابه ماتریکس که واقعیت مجازی را به تصویر می کشند

بهترین فیلم های مشابه ماتریکس که واقعیت مجازی را به تصویر می کشند

واقعیت مجازی در فیلم های سینمایی احساس حضور در یک جهان مجازی را به شخصیت های درون فیلم انتقال می دهد. این در حالیست که VR در بازی های ویدیویی تجربه یک حضور همه جانبه را به گیمر می دهد. فیلم های مشابه ماتریکس که واقعیت مجازی را به تصویر می کشند از عناوینی هستند که طرفداران خاص خود را دارند. در این قسمت از دیجیالیک قصد داریم به معرفی تعدادی از بهترین فیلم هایی که دارای چنین مضمونی هستند بپردازیم.

خیلی از افراد هنگامی که کلمه «واقعیت مجازی» به گوششان می خورد به یاد بازی های ویدیویی یا هدست واقعیت مجازی شرکت سونی و چنین چیزهایی میفتند. دلیل این مسئله این است که این تکنولوژی تا کنون پیشرفت های نسبتاً بالایش را در چنین پلتفرم هایی به نمایش گذاشته است. با این حال سینما جاییست که از سالها پیش به این موضوع در قالب فیلم های علمی تخیلی مثل ماتریکس به صورت معنی داری پرداخته است.

برای کسانی که هنوز موفق به آشنایی یا درک معنی واقعیت مجازی نشده اند به صورت خیلی مختصر توضیحاتی را ارائه می دهیم. کلمه واقعیت مجازی یا (Virtual Reality) که آن را به VR می شناسیم به یک شبیه سازی کامپیوتری اشاره دارد که از طریق حس غوطه وری در فضای مجازی با دنیای واقعی باعث خلق یک تجربه ورای طبیعت برای مخاطب می شود. درست مثل اینکه مخاطب بر روی زمین یا در یک اتاق واقعی حضور داشته باشد اما چیزهایی که می بیند و برایش قابل لمس فیزیکی است مجازی باشد.

گاهی تصاویری که مخاطب در دنیای VR می بیند یا می شنود به حدی طبیعی است که قدرت تشخیص واقعیت را از او می گیرد و حس غوطه وری را به حداکثر می رساند. البته محیط های شبیه سازی شده با کامپیوتر تنها شکلی از این تکنولوژی نیستند که می توان آنها را تجربه کرد. یکی از شناخته شده ترین خروجی های این تکنولوژی که از محبوبیت زیادی هم برخوردار است هولوگرام می باشد. دیدن عناصر هولوگرام هم در واقع نوعی برقراری ارتباط با واقعیت مجازی است که در فیلم های هالیوودی زیادی نمونه آنها را تماشا کرده اید.

هولوگرام به واسطه مجموعه های تلویزیونی محبوبیت پیدا کرد. این کلمه از مجموعه تلویزیونی Star Trek یا پیشتازان فضا وارد دنیای فناوری های سینمایی شد و از آنجایی که این مجموعه به عنوان موفق ترین مجموعه تلویزیونی تاریخ نام خود را ثبت کرد این موفقیت می توانست یکی از علل پرداختن سینما به دنیای وی آر باشد.

شبیه سازی یا Simulation هم به نوعی زیرمجموعه واقعیت مجازی است. کلمه ای که با خود، نظریه توطئه را به همراه دارد. توطئه ای به نام زندگی در ماتریکس که این روزها در میان کاربران دنیای تکنولوژی به یک سرگرمی یا به قول بعضی از افراد به توهم توطئه تبدیل شده است. سیمیولیشن در واقع به مفاهیمی درباره شبیه سازی و کاشت حافظه انسان توسط بیگانگان می پردازد.

از این طریق می توان به ساخت و دستکاری نسخه های واقعی از دنیای انسان ها توسط موجودات بیگانه اشاره کرد. مسئله ای که باعث خلق جهان هایی توسط شخصیت ها یا نسخه های گوناگون اندرویدی ساخته شده اند. مثل پارک های تفریحی در Westworld 2016 که انسان ها را در تعامل کامل با واقعیت مجازی به تصویر کشیده است. آینده سایبرپانکی «بلید رانر» هم یکی از بهترین مثال ها برای این مفهوم است. با این توضیحات به سراغ معرفی “بهترین فیلم های واقعیت مجازی” می رویم.

بهترین فیلم های مشابه ماتریکس که واقعیت مجازی را به تصویر می کشند

1. فیلم Blade Runner 2049 (2017)

فیلم های با موضوع واقعیت مجازی Blade Runner 2049 (2017)

کشور سازنده: ایالات متحده

زمان: 2 ساعت و 43 دقیقه

امتیاز IMDB فیلم: 8 از 10

کارگردان: دنیس ویلنوو (Denis Villeneuve)

بازیگران: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Jared Leto

فیلم های نوآر علمی تخیلی را می توان بهترین حالت برای نمایش عناوینی با درون مایه واقعیت مجازی انتخاب کرد. در این باره «بلید رانر 2049» اثر دنیس ویلنوو گزینه ایست که به طور کامل از چنین ویژگی هایی برخوردار است و بارها مورد تحسین مخاطبین قرار گرفته است. این فیلم در واقع دنباله ای بر ساخته ریدلی اسکات در سال 1982 است. بلید رانر 2049 صرفاً یک اثر بصری فوق العاده نیست، بلکه یک اثر هنری درخشان است که بیننده را از ابتدا تا انتها در دنیای تخیلی و رویایی خود محو می کند.

این فیلم با دیالوگ های فلسفی، ذهنتان را به بازی گرفته و حس غوطه وری زیادی را به شما تزریق می کند. این اثر جسورانه با دنیای سایبرپانکش به معرفی و تشریح ابعادی از دنیای مابین واقعیت و تخیل می پردازد و سرنخ هایی را به دست بیننده می دهد. سرنخ هایی که مخاطبِ کنجکاو و متمرکز بر دیالوگ ها و داستان، می تواند از طریق آنها به بخش های پنهان دنیای بلید رانر سَرک بکشد و داستانش را رمزگشایی کند. بلید رانر نقطه عطفی در امتداد جاده فناوری و هنر است.

این فیلم 5 نامزدی اسکار را در کارنامه اش ثبت کرده است که موفق به دریافت 2 مورد از آن در بخش بهترین فیلمبرداری و بهترین جلوه های ویژه تصویری شده است. این فیلم، فرض را بر این گذاشته که مخاطب به طور کامل با داستان بلید رانرِ 1982 ریدلی اسکات ارتباط برقرار کرده و آن را درک کرده است. با این اوصاف داستان در حدود 30 سال پس از اتفاقات بلید رانر جریان دارد و روایتی از تلاش های یکی از بلید رانرهای به جا مانده است که با کنجکاوی درباره رازی که می تواند جامعه را دچار آشوب کند قدم به یک ماجراجویی پیچیده می گذارد.

تصویری که در این فیلم از لس آنجلس به نمایش در می آید در واقع یک سرزمین ویران و تباه شده با تعداد قابل توجهی از انسان و شبه انسان هایی است که از نقاط مختلف در این سرزمین جمع شده اند. آنها از اقوام و گروه های فکری و فرهنگی متفاوت هستند. ساختار شهر و عناصر آن متعلق به آینده است و شبه انسان هایی که در آن وجود دارند رفتاری کاملا انسان گونه دارند.

همانطور که در مقدمه این مطلب هم گفتیم گاهی تشخیص واقعیت از مجاز برای مخاطبینی که از واقعیت مجازی بهره می برند سخت است. کما اینکه در بلید رانر هم به چنین چالشی بر می خوریم که شخصیت های درون داستان هم گرفتار این مسئله می شوند. تا جایی که واقعیت مجازی به یک بحران تبدیل می شود. بحث شبیه سازی و هولوگرام مقوله ای کلیدی در فیلم است. در نهایت دیدن بلید رانر 2049 به علاقه مندان فیلم های علمی تخیلی واقعیت مجازی و کسانی که به دنبال فیلم های مشابه ماتریکس هستند پیشنهاد می شود.


2. فیلم Tron: Legacy (2010)

فیلم سینمایی ترون با موضوع دنیای واقعیت مجازی

کشور سازنده: ایالات متحده

زمان: 2 ساعت و 5 دقیقه

امتیاز IMDB فیلم: 6.8 از 10

کارگردان: جوزف کوسینسکی (Joseph Kosinski)

بازیگران: Olivia Wilde, Garrett Hedlund, Jeff Bridges, Serinda Swan

دنیای بازی های ویدیویی یکی از بزرگ ترین سرگرمی های نسل جدید است. نظریه توطئه ای وجود دارد که می گوید ما در یک دنیای رایانه ای و به نوعی در یک بازی کامپیوتری گرفتار شده ایم. اگر چنین باشد چه کسی این بازی را خلق کرده است و با چه هدفی اقدام به خلق چنین چیزی کرده است؟ خب این فقط یک نظریه است که برای بسیاری از افراد قابل هضم و قابل درک نیست. اما جوزف کوشینسکی از آن دست کارگردانانی است که علاقه زیادی به موضوعات علمی تخیلی و مخصوصا دنیاهای موازی داشته است.

قسمت دوم از فیلم «ترون» به نام میراث، در واقع یک میراث جدی برای Tron 1982 است. این فیلم با وفاداری زیادی به قسمت اصلی بر روی پرده رفت و نظر مخاطبین را در حد قابل توجهی به خود جلب کرد. ترون حاصل نویسندگی یک ذهن خلاق است که با دارا بودن تصاویر بصری خیره کننده و پویا و محیطی مجلل در کنار داستانی زیبا و نسبتاً پیچیده می تواند بیننده را مبهوت خود کند. در واقع در این فیلم، داستان پردازی در اولویت قرار گرفته است.

هر چند که میراث نتوانست همچون قسمت اولِ ترون، انقلابی ظاهر شود با این وجود باز هم به عنوان یکی از بهترین فیلم های سینمایی در رابطه با هوش مصنوعی خوش درخشید. این فیلم روایتگر دنیایی شبه انسانی و متشکل از عناصری است که در واقع شخصیت های یک برنامه کامپیوتری به نام ترون هستند. داستان کلی به این صورت است که شخصی به نام کوین فلین که یک مهندس برجسته شرکتی به نام اینکام است در حالی که مشغول توسعه نرم افزاری به نام گراید است وارد این دنیای دیجیتالی می شود و دیگر هرگز نمی تواند باز گردد.

بعد از گذشت بیست سال از آن اتفاق، حالا فرزند کوین به نام سام که برخلاف پدرش علاقه ای به حضور در شرکت اینکام ندارد در یکی از روزها پیامی از تلفن پدرش دریافت می کند که سال هاست خط آن مسدود بوده است. او طی کاوش هایی که می کند وارد مکانی می شود که پدرش دستگاهی مرموز را در آنجا باقی گذاشته است. ناگهان سام در معرض نیروی عجیب یک دستگاه اسکن فیزیکی شده و وارد شبکه گراید می شود. جایی که احتمالا می تواند پدرش را در آنجا پیدا کرده و با ترون مبارزه کند.


3. فیلم Ready Player One (2018)

فیلم های هالیوودی درباره واقعیت مجازی، بازیکن شماره یک آماده

کشور سازنده: ایالات متحده

زمان: 2 ساعت و 20 دقیقه

امتیاز IMDB فیلم: 7.4 از 10

کارگردان: استیون اسپیلبرگ (Steven Spielberg)

بازیگران: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Mark Rylance, Win Morisaki

استیون اسپیلبرگ کارگردانیست که مهارت خود را در ساخت فیلم های غیر عادی و آثار سرگرم کننده جوان پسند قبلا بارها به اثبات رسانده است. این کارگردان مسن، همیشه سعی کرده کودک درونش را زنده نگهدارد. نمی توان قدرت عظیم او را در ساخت آثار بلاک باستری هالیوودی انکار کرد. او در فیلم «بازیکن شماره یک آماده» به سراغ یک سوژه واقعیت مجازیِ پویا از رمانی به همین نام، نوشته ارنست کلین رفته است.

اسپیلبرگ استاد اقتباس است. اقتباس هایی که با تغییر و اضافه کردن شاخ و برگ به آنها باعث خلق محصولاتی می شود که معمولا موفق ظاهر شده اند. بازیکن شماره یک آماده هم از این قائده مستثنی نیست و درون مایه ای دارد که امضای این کارگردان بر روی آن است. محتوای علمی تخیلی و دارای عناصر و اِلمان های کامپیوتری پیشرفته که آشنا به نظر می رسند. شاید این حس آشنایی مربوط به گذشته و آثاری همچون جنگ دنیاها و گزارش اقلیت و بسیاری دیگر از آثار علمی تخیلی این کارگردان باشد.

در این فیلم با جهانی سایبرپانکی روبرو هستیم که عناصر درون آن برای دوستداران بازی های ویدیویی و مخصوصاً مخاطبین بازی های نقش آفرینی می تواند خیلی جذاب به نظر برسد. در سال 2045 با همه گیریِ استفاده از هدست های واقعیت مجازی که اغلب توسط جوانان مورد استفاده قرار می گیرند وارد خط داستانی اصلی فیلم خواهید شد. دنیایی مجازی که هم می تواند واقع گرایانه و هم می تواند کارتونی باشد. به هر حال با محصولی طرف هستیم که خالق فرهنگ بلاک باسترسازی هالیوود یعنی اسپیلبرگ بزرگ در پشت آن قرار گرفته است.

با وجود حجم بالای سی جی آی استفاده شده در این فیلم اما محتوا درخشان، پرجزئیات و باکیفیت است. درست بر خلاف آثار هالیوودیِ دیگری که با استفاده افراطی از این تصاویر باعث آزرده خاطر شدن مخاطب می شوند. با اینکه این یک جهان واقعیت مجازی است اما چالش ها و معضلات خاص خود را دارد. معضلاتی که با چالش های دنیای امروز از جمله مسائل اقتصادی، فاصله طبقاتی و تلاش برای زنده ماندن پیوند خورده است.

داستان در دنیایی متاورسی روایت می شود که نوجوانی گیمر و فقیر از محله های نسبتاً فقیر نشینِ شهر قصد دارد یکی از بازهای رویاییش را در این جهان پیشرفته و سطح بالا به اتمام برساند. در واقع او می خواهد تخم طلایی را که در بازی پنهان است پیدا کند. کاری که تا کنون هیچکس موفق به انجام آن نشده است. در این مسیر باید همچون شخصیت قهرمان در یک بازی ویدیویی عمل کرده و با چالش های هیجان انگیزی دست و پنجه نرم کند.


4. فیلم Free Guy (2021)

فیلم هایی با موضوع واقعیت مجازی Free Guy (2021)

کشور سازنده: ایالات متحده

زمان: 1 ساعت و 55 دقیقه

امتیاز IMDB فیلم: 5.5 از 10

کارگردان: شان لوی (Shawn levy)

بازیگران: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Camille Kostek

فیلم مرد آزاد درباره مردی است که اتفاقاً بعید به نظر می رسد آزاد باشد چرا که او در دنیای تکراری یک بازی ویدیویی قرار گرفته یا بهتر است بگوییم اسیر شده است. این فیلم یکی از بهترین آثاری است که فضای بازی های ویدیویی و علی الخصوص عناوین جهان باز را به شکلی بسیار حرفه ای به دنیای واقعی گره زده و «شان لوی» به طوری در کارگردانی حرفه ای عمل کرده است که می توان فهمید او یکی از علاقه مندان دو آتیشه بازی های ویدویی و ترجیاً بازی جی تی ای است.

بدیهی است که اگر گیمر نباشید سخت می توانید با «فری گای» ارتباط برقرار کنید چون دید درستی از دنیای یک بازی مثل جی تی ای ندارید. اما در همین فضای جدید می توان از سکانس های جذاب و محیط پر زرق و برق آن لذت برد. دنیایی تخیلی و در واقع یک واقعیت مجازی که پر از خشونت، استرس و گاهی اتفاقات خنده دار است. شهری که در آن خلافکاران حرف اول و آخر را می زنند و پلیس های شهر فقط وجود دارند که بر تعداد جمعیت شهر بیفزایند.

با اینکه این فیلم اقتباس مشخصی از بازی های آنلاین و آفلاینی که می شناسیم نیست اما به واسطه محیط و عناصر شهری و قابل لمسش بیشترین شباهت را به بازی هایی همچون جی تی ای و فورتنایت دارد. یعنی گشت و گذار در شهری عظیم، انجام کارهای روزمره، نبرد با دشمنان و حضور انواع وسایل نقلیه که در خیابان های شلوغ شهر در تردد هستند.

داستان فیلم Free Guy (2021) درباره مردی جوان و خوشتیپ به نام گای است که نقش این شخصیت را رایان رینولدز عهده دار است. این هنرپیشه توانمند در کارنامه خود آثار اکشن و جنایی زیادی دارد که معمولا در ایفای نقش خود همیشه موفق عمل کرده است. گای نقش یک شخصیت در یک بازی ویدویی آنلاین را بازی می کند که بر خلاف اسم فیلم، آزاد نیست. در اینجا هم او یک زندگی آرام و تکراری دارد. صبح ها بیدار می شود و پس از خوردن صبحانه و پوشیدن لباس که هر سه مورد هر روز به یک شکل تکرار می شوند به محل کارش می رود. در واقع او در یک لوپ بی نهایت قرار گرفته است.

گای آنقدر به این شیوه زندگی ادامه می دهد تا بالاخره یک روز در مرحله مشخصی که بازیکنان آنلاینِ واقعی وارد بازی خواهند شد با عملکرد صحیح، نقش خود را برای عبور از این مرحله ایفا کند. اما یک روز که گای برای هزار و یکمین بار مشغول تجربه تکرار لوپ برنامه نویسی شده در دنیای بازی است حواس او پرت یک عامل ناخواسته شده و از مسیر خود خارج می شود. این فیلم را می توان بهترین رویارویی دنیای سینما و بازی دانست که می تواند شدیداً بیننده را غوطه ور کند.


5. فیلم Inception (2010)

فیلم هایی با موضوع واقعیت مجازی، اینسپشن (تلقین 2010)

کشور سازنده: ایالات متحده

زمان: 2 ساعت و 28 دقیقه

امتیاز IMDB فیلم: 8.8 از 10

کارگردان: کریستوفر نولان (Christopher Nolan)

بازیگران: Leonardo DiCaprio, Cillian Murphy, Tom Hardy, Elliot Page

وقتی نام نولان به میان می آید باید در انتظار داستان های فراگیر و پیچیده و سکانس های درخشان علمی تخیلی باشیم. این کارگردان بزرگ بارها و بارها با تولید آثار به یادماندنی مثل میان ستاره ای، بتمن، دانکریک، تنت و چندین اثر شگفت انگیز دیگر ثابت کرده است که در تولید آثاری که ورای اذهان امروزی قرار دارند حرف اول و آخر را می زند. به طور دقیق تر می توان گفت سرگرمی نولان بازی با مفاهیم علمی برای جذب بیننده است.

فیلم زیبای تلقین یکی از مهمترین و پیچیده ترین آثار این کارگردان است که می تواند بیشتر از دو ساعت مغز بیننده را وارد دنیای واقعیت و تخیل یا دنیای مجازی اما شاید واقعی کند. اینسِپشن برنده 4 اسکار و تعداد قابل توجهی از جوایز بین المللی شده و غالبا کامنت های مثبتی از منتقدین دریافت کرده است. این فیلم نه تنها یکی از بهترین فیلم های واقعیت مجازی بلکه یکی بهترین فیلم ها در همه دوران است که در لیست بهترین فیلم های تاریخ هم نام خود را ثبت کرده است.

تلقین، جشنواره ای متشکل از بزرگ ترین و گرانقیمت ترین بازیگران سینما مثل لئوناردو دیکاپریو و تام هاردی است. در واقع این یک پروژه موفق است که به گفته خود نولان در حدود 10 سال زمان برای تکمیل فیلمنامه آن صرف شده است. باید قبل از دیدن تلقین به شما بگوییم که اگر حوصله فکر کردن و چالش ذهنی را ندارید از این فیلم فاصله بگیرید. چرا که لئوناردو دیکاپریو در این فیلم با هیپنوتیزم افراد در واقع ذهن شما را هم به بازی خواهد گرفت.

داستان تلقین درباره دزدی به نام «دام کاب» می باشد که با ورود به ذهن افراد قادر به سرقت اطلاعات ذهنی آنان است. این شخص برای انجام یک ماموریتِ عجیب و حساس حاضر می شود که یکی از سخت ترین و شاید غیرممکن ترین کارهایی را انجام دهد که تا آن زمان تجربه نکرده است. ورود به رویاهای درهم و چند لایه یا به طور عامیانه خواب دیدنِ افراد در خوابشان می تواند کلیدی برای کشف مبهم ترین رازهای حیاتی آنان باشد که کاب آنها را به دست میاورد.

اما کاب برای انجام این کار تنها نیست و یک تیم متخصص از روانکاوان زبردست برای ورود به خواب افراد یا اهداف مورد نظر، او را همراهی می کنند. بعد از کشف اسرار مورد نیاز، این اطلاعات به خریدارانِ متقاضی که معمولا از نیروهای شرکت های چند ملیتی و سازمان های جاسوسی هستند تحویل داده می شود. اگر تا کنون موفق به دیدن این فیلم نشده اید بهتر است برای دیدن آن حتما اقدام کنید.


6. فیلم Mr. Murder (1998)

فیلم هایی با موضوع واقعیت مجازی، تولد شوم (1998)

کشور سازنده: ایالات متحده

زمان: 3 ساعت و 13 دقیقه

امتیاز IMDB فیلم: 5.1 از 10

کارگردان: دیک لاوری (Dick Lowry)

بازیگران: Stephen Baldwin, Julie Warner, Kaley Cuoco

مستر موردر یک فیلم یا بهتر است بگوییم مینی سریال دو قسمتی است که با اقتباس از کتابی به همین نام و توسط دیک لاوری ساخته شده است. فیلمِ به یاد ماندنی «آقای قاتل» که در کشور ما به “تولد شوم” هم شناخته می شود یکی از بهترین فیلم های علمی تخیلی و هیجان انگیز است که بر خلاف آثاری که تا کنون معرفی کردیم، هیچ دنیای پر زرق و برق یا پیشرفته ای ندارد. همه چیز عادی است و اتفاقا همین عادی و غیرقابل تشخیص بودن است که داستان فیلم را وارد هیجان می کند.

تعدادی از دانشمندان در تلاش برای به وجود آوردن یک شبه انسان هستند که در واقع قرار است به عنوان یک سرباز از او استفاده شود. هنگامی که این کلون متولد می شود مارتی استیلواتر که یک رمان نویس مشهور و خالق رمان های اسرارآمیز است متوجه اتفاقاتی در درون خود شده و ذهن او مدام درگیر یک سری پیام های نامعلوم می شود. پس از گذشت هفت سال از این ماجرا مارتی متوجه می شود که نمونه ای مشابه دارد و در واقع 2 مارتی در این دنیا زندگی می کنند.

همه چیز ساده است و همانند یک عنوان درام احساسی درگیر ماجراهای خانواده استیلواتر می شوید. پدر و مادری که دارای دو فرزند دختر به نام های شارلوت و امیلی هستند. مارتی که او را در فیلم به نام آلفی صدا می زنند یک رمان نویس مشهور است که ناخواسته دچار دسیسه ای شوم می شود. دسیسه ای از جانب گروهی از دانشمندان که با آزمایشات مخوفشان محصولی باورنکردنی را خلق می کنند. نسخه ای ژنتیکی طراحی و شبیه سازی می شود که با آلفی (پدر خانواده) کاملا از لحاظ فیزیکی و ویژگی های دیگر مشابه است.

کلونِ آلفی با نفوذ به خانه خانواده استیلواتر قصد دارد با آنها زندگی کرده و حادثه ای بسیار خطرناک و دردآور را برای این خانواده رقم بزند. آیا این خانواده می توانند آلفی را از نسخه شبیه سازی شده یا مجازی تشخیص دهند؟ این یک فیلم علمی تخیلی است و از آثاریست که می تواند حسابی شما را سرگرم کند.

همانطور که از نام موضوع این مطلب مشخص است فیلم هایی در اینجا معرفی شدند که به طور مشخص به مسئله واقعیت مجازی پرداخته اند. بنابراین نمی توان آثار خیلی زیادی را در ژانر علمی تخیلی پیدا کرد که به طور مشخص در این حیطه حرف برای گفتن داشته باشند. مثلا برخی از آثار مثل میان ستاره ای یا تنت متفاوت از واقعیت مجازی هستند. فناوری متاورس باعث تولید فیلم های کوتاه و بلند زیادی در این زمینه شده است که انتظار داریم در آینده نزدیک آثار خیلی بیشتری را مخصوصاً از کارگردانانی همچون نولان و استیون اسپیلبرگ شاهد باشیم.

با وجود اینکه تعداد فیلم های واقعیت مجازی بیشتر از لیست حاضر است اما سعی ما در این مطلب این بود که بهترین فیلم های مشابه ماتریکس که واقعیت مجازی را به تصویر می کشند را به شما معرفی کنیم. اگر شما هم فیلمی را میشناسید که اندازه حضور در لیست بهترین فیلم های سینمایی وی آر را داشته باشد حتماً نظرتان را با ما در میان بگذارید. سپاس از همراهیتان با دیجیالیک.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

عسل
عسل هستم و با سابقه چندین سال نویسندگی در وبسایت های معروف ایرانی در خدمت شما هستم. زمینه مورد علاقه من فیلم و سینما و دنیای تکنولوژیه.

دیدگاهتان را بنویسید