ورود به دل خطرناک ترین غارهای جهان

ورود به دل خطرناک ترین غارهای جهان

بر روی کره ای که ما زندگی می کنیم در دل طبیعت وحشی مکان هایی وجود دارد که یا کشف نشده اند یا اگر هم کشف شده باشند کسی اطلاعات صد در صدی درباره آنها ندارد. یکی از این مکان ها غارها و تونل های زیر زمینی هستند که افراد زیادی وارد آنجا می شوند. ورود به دل خطرناک ترین غارهای جهان، کاری است که هر کسی از عهده آن بر نمی آید، در این مطلب شما را به دنیای غارهای وحشی و ترسناک جهان می بریم.با دیجیالیک همراه باشید.

در طول تاریخ، ماجراجویان بسیاری بوده اند که به خاطر علاقه به غارها، به تنهایی و یا همراه با گروه برای کشف ناشناخته ها پا به درون غارها گذاشته اند غافل از اینکه غارها آرام هستند اما وحشی، زیبا هستند اما خطرناک. در حقیقت غارها یکی از مخوف ترین مکان های طبیعت هستند و داستان های ترسناک زیادی درباره آنها وجود دارد. از ناپدید شدن افراد تا مسیرهایی که باعث خفه گی می شود و گاهاً حتی داستان هایی عجیب که اصلا با عقل جور در نمی آید.

ورود به دل خطرناک ترین غارهای جهان

ورود به دل خطرناک ترین غارهای جهان با چه خطراتی همراه است

خطر ریزش سقف و دیوارهای غار

یکی از خطرات طبیعی که درون غارها اتفاق می افتد ریزش سقف و فروپاشی دیواره های غار است که بسیار ناگهانی اتفاق می افتد و فرصت فرار را از غارنورد می گیرد. این اتفاق می تواند مثل بهمن فقط با یک موج صدای کوچک صورت بگیرد حتی یک موج صدای بسیار ضعیف. البته دلایل دیگری هم می تواند داشته باشد مثل ضربه به دیواره ها برای پیدا کردن مسیر، به هر حال طبیعت وحشی، اتفاقات خاص خود را دارد، چه درون غار و چه بر روی کوه ها و صخره ها.

خطر جدا شدن یخ و قندیل

یکی دیگر از خطراتی که درون غارهای ناشناخته می تواند اتفاق بیفتد جدا شدن تکه بزرگی از یخ و افتادنش درون آب است که پیامد آب گرفتگی دالان ها و سیل درون غار را با خود به همراه خواهد داشت. البته این اتفاق در هر غاری نمی افتد و معمولا برای غارهای ناشناخته و بسیار سرد باید چنین پیش بینی را مد نظر داشته باشیم.

خطر آب گرفتگی و طغیان

خطر دیگری که برای غارنوردان و ماجراجویان همواره در کمین است، باران های خارج از غار است که می تواند از حفره ها وارد شود و باعث جاری شدن سیل و طغیان رودها و دریاچه های غار شود. پس باید قبل از ورود به غار حتما از هواشناسی آن موقعیت جغرافیای اطلاعات کامل داشت، هر چند که گاهی اوقات هواشناسی هم نمی تواند بطور دقیق عمل کند. در سال های گذشته برای ده ها ماجراجو در کشورهای مختلف این اتفاق افتاده است.

غار نوردی در غار یخی و قندیل زده

خطر وحشت زدگی و گازهای سمی

بارها اتفاق افتاده است که غارنوردان بدلیل ترس از فضای رعب آور غار دچار وحشت زدگی و تنگی نفس شده اند که اگر شخص با تجربه ای در کنار آنها نباشد می تواند کار را برای ادامه دادن مسیر بسیار سخت کند.

از دیگر اتفاقاتی که غار نورد را تهدید می کند احتمال وجود گازهای سمی است که می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن باعث از دست رفتن هوشیاری و مسمومیت شود. بنابراین برای ماجراجویی درون غارهای ناشناخته حتما باید افرادی باشند که درباره غارها مطالعات لازم را داشته باشند و حتی دانشی از نقشه شناسی غار هم داشته باشند.

اطلاعات و تجهیزات الزامی قبل از ورود به دل خطرناک ترین غارهای جهان

همراه داشتن طناب

چه بهتر می شود اگر در اعضای گروه، صخره نورد هم وجود داشته باشد چرا که صخره نوردان معمولا استفاده از طناب را بلد هستند. اگر هم صخره نورد حضور نداشته باشد باید غار نوردان استفاده از طناب را یاد گرفته باشند و حتما به اندازه کافی طناب با خود آورده باشند، اگر درباره سنگ ها هم کمی اطلاعات داشته باشند که کار راحت تر می شود.

برنامه ریزی قبل از ورود به غار

حتما باید قبل از ورود، یک برنامه ریزی انجام شود و همه درباره آن نظر موافق دهند، این برنامه ریزی باید جوری باشد که زمان ورود و ترجیحا زمان خروج در آن گفته شده باشد. ترجیحا به کسانی در بیرون از غار خبر داده شده باشد، ضمن اینکه یکی از بزرگترین و خطرناک ترین کارها این است که شخصی تصمیم بگیرد تنهایی به کشف غار بپردازد. تقریبا اکثر جامعه غارنوردان در این مسئله اشتراک نظر دارند که باید گروهی به غار رفت و حداقل اعضای گروه چهار نفر باشند، اگر دیگر راهی نبود دو نفره هم می توان به غار رفت.

همراه داشتن جعبه کمک های اولیه و لباس گرم

احتمالا در زمان گشت و گذار در غار، افراد در موقعیت های سختی قرار می گیرند. تصور کنید که شخصی از اعضاء گروه مجروح شود و امکانات لازم برای مداوای او وجود نداشته باشد. اگر مسیر زیادی پیموده شده باشد و در این مسیر از تونل ها و دالان های کم عرض هم عبور کرده باشند دیگر چه می توان کرد، چگونه می شود او را برگرداند در حالی که افراد سالم هم خودشان به سختی این مسیر را پیموده اند.

از وسایل و تجهیزاتی که حتما باید به دنبال یک غارنورد باشند، باید به جعبه کمک های اولیه اشاره کرد یا یک کیف که درون آن کمی از تجهیزات کمک های اولیه وجود داشته باشد. لباس گرم هم یکی از وسیله های ضروری است.

کفش چکمه ای و کلاه ایمنی چراغ دار

چکمه هایی باید به پا باشد که از لیز خوردن افراد بر روی سنگ های درون غار جلوگیری کند چون سنگ های خیس زیادی درون غارها یافت می شود. پس نوع کفش غار نوردی بسیار مهم است. یکی دیگر از تجهیزات مهم غار نوردی کلاه ایمنی چراغ دار است که ترجیحاً باید مخصوص این کار باشد و با کلاه معدنچیان فرق می کند. دستکش های غار نوردی هم باید بسیار با دوام باشند و بتوانند از آسیب رسیدن به کف دست و مچ جلوگیری کند.

لیدر باید حرفه ای و با تجربه باشد و به سایرین بگوید که از کدام قسمت های بدن محافظت کنید چون هنگام لیز خوردن قسمت هایی مثل مچ دست ، لگن و زانو بیشترین آسیب ها را می بینند.

ورود به دل خطرناک ترین غارهای جهان در آسیا

غار ستاره تاریک ازبکستان (Dark star)

در مرز ازبکستان و افغانستان در امتداد جاده ابریشم به سمرقند یکی از عمیق ترین غارهای جهان وجود دارد. غاری عجیب که هر ماجراجو و غارنوردی به راحتی می تواند در هزار توی این غار گم شود و از سرما جان خود را از دست بدهد. غار ستاره تاریک در دهه 90 میلادی یکبار کشف شد اما تجهیزاتی برای پیشروی در غار وجود نداشت و البته دهانه اصلی غار هم در مکانی است که هم از لحاظ موقعیت جغرافیایی و هم از لحاظ سیاسی کار را برای افراد دچار مشکل می کند. از دید بسیاری از غارنوردان دنیا، این غار خطرناک ترین غار جهان است.

چادر زدن در مسیر غار ستاره تاریک ازبکستان (dark star)
استراحت کردن غارنوردان بر روی دامنه رشته کوه baisun tau در مسیر غار dark star ازبکستان

در سال 2014 گروهی متشکل از غارنوردان، دانشمندان و صخره نوردان حرفه ای شناخته شده که از مکان این غار خبر داشتند به ازبکستان سفر کردند و سوار بر ماشین به سمت رشته کوه Baisun Tau حرکت کردند اما زمانی که به چند کیلومتری غار رسیدند متوجه شدند که رفتن با ماشین دیگر امکان پذیر نیست و باید با پای پیاده ادامه داد یا سوار بر چهارپایان از دامنه این رشته کوه ها عبور کرد.

بنابراین وسایل را بر روی حیوانات گذاشتند و خود نیز پای پیاده به مدت دو روز در راه بودند تا بالاخره به دهانه غار رسیدند و با کوهی آهکی در دهانه غار مواجه شدند و پس از رد شدن از دهانه وارد غار شدند. پس از ورود به غار با مناظر اعجاب انگیز و متحیر کننده ای روبرو شدند، از آبشارهای بزرگ و زیبا گرفته تا قندیل های شفاف بزرگ و یخ هایی با طول عمری طولانی که هر بیننده ای را مجذوب خود می کرد، بر طبق گفته های اعضای گروه، حس بسیار عجیبی درون غار به انسان دست می دهد، حسی عجیب و خارج از توصیف.

طبق گفته افراد، برای رسیدن به دهانه غار نیاز به آمادگی بدنی داشتند و تا رسیدن به آن زمان زیادی را از دست دادند اما به هر صورتی خود را به دهانه غار رساندند، قدم برداشتن بر روی قسمت های گیاهی و سنگ های خیس غار بسیار خطرناک بود به طوری که اگر تمرکزشان را حفظ نمی کردند می توانست پیامدهای فیزیکی برای آنان داشته باشد، برای اکتشاف در غار مجبور بودند از چندین تونل باریک و تاریک به نوبت عبور کنند و به دلیل استرسی که از مکان ناشناخته به این بزرگی و عجیبی داشتند کار آنها به سختی پیش می رفت.

درون غار ستاره تاریک پر از مواد معدنی کمیاب و حتی نایاب است و آبی که درون غار وجود دارد منبعی سرشار از مواد معدنی است که به احتمال، متعلق به صدها هزار سال یا میلیون ها سال پیش است. گفته می شود که اگر بر روی مواد درون این غار تحقیقات لازم به عمل آید دانشمندان می توانند تا زمان بیگ بنگ و آغاز زمین، عقب بروند.

این مواد معدنی این مسئله مهم را نشان می دهد که از زمان تشکیل این غار تا زمان کشف آن، پای هیچ انسان و حیوانی به این غار نرسیده است. درون غار تلفیقی از رنگ های زیبا وجود دارد که دیوارها، سنگ ها و سقف را به خود مزین کرده است، رنگ هایی با پس زمینه قرمز که می توان از نمونه آنها به نارنجی و صورتی و قرمز روشن اشاره کرد.

از آنجایی که سیستم درون غار، رسوبات و آب و هوای درون غار با دنیای خارج از غار برابری می کند، دانشمندان به این نتیجه دست یافتند که با منبع قرار دادن این اطلاعات می توان تغییرات محیط زیست در آینده را هم بوسیله آنها پیش بینی کرد که این مسئله کمک های زیادی را به انسان و علوم زمین شناسی خواهد کرد و مسلماً مانع بسیاری از خرابی های آینده می شود.

غار، دارای دالان های بسیار تاریک است و هر چه بیشتر به اعماق آن پیش می روید دما کاهش پیدا می کند و سرد و سردتر می شود. ماجراجویی در این غار بسیار خطرناک است، خود اعضای تیم هم فقط تا حد کمی توانستند پیش بروند. داستان های ترسناکی درباره این غار وجود دارد مثلا گفته می شود پس از کشف غار در سال 1999 کسانی سعی کرده اند وارد آن شوند اما تعدادی از این افراد ناپدید شدند و هرگز جنازه آنها پیدا نشد و این سوال پیش می آید که واقعا چه بر سر افراد ناپدید شده آمد.

یخ های درون غار dark star ازبکستان
نمایی از دالانی یخ زده در غار ستاره تاریک ازبکستان

فقط یک گروه با تجربه، قادر به پیشروی درون این غار هستند. هیچ شخص یا گروهی تا کنون نتوانسته است انتهای این غار را کشف کند. غار Baisun Tau لقب اورست زیر زمینی را تصاحب کرده است و شاید با اینکه عنوان عمیق ترین غار جهان با 7208 متر در گرجستان است اما در آینده بتواند لقب عمیق ترین غار جهان را از آن گرفته و به خود اختصاص دهد. نام غار بیسان تائو از یک فیلم قدیمی آمریکایی گرفته شده است و هنوز هم کارگردانانی درخواست فیلمبرداری از آن را دارند اما به دلیل موقعیت بد سیاسی جغرافیایی معمولا قادر به انجام این کار نیستند.

غار Son Doong ویتنام ( بزرگترین غار جهان از لحاظ حجم )

درباره غاری می خوانیم که بزرگترین غار شناخته شده جهان تا کنون است. این غار عظیم با هیچ یک از غارهای دیگر قابل مقایسه نیست. اعجاب انگیز است که یک اکوسیستم مثل دنیای خارج از غار درون آن وجود دارد، رشته کوه های کوچک و بزرگ، مراتع، جنگل ها و دریاچه های زیادی درون غار هستند. همچنین این غار یکی از ترسناک ترین غارهای جهان است.

رشته کوههایی نزدیک به 300 متر که حدود 5 کیلومتر کشیده شده اند و سواحل زیبا با جزر و مد منظم، همچنین اتاق هایی بزرگ که 9 کیلومتر امتداد دارند. صخره هایی درون غار است که ارتفاع برخی از آنها به بیش از 150 متر می رسد. این غار در سال 1991 کشف شد. دولت ویتنام عنوان پارک ملی را بر روی این غار گذاشته است و نام “هان سون دونگ” هم نام رسمی غار است که این هم توسط دولت تعیین شده است و در سال 2013 نام این غار در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد.

غار Son Doong بزرگترین غار طبیعی دنیاست و حجم آن 38/5 میلیون متر مکعب است که توسط مردی از ماجراجویان جنگل به نام فونگ در سال 1990 پیدا شد. خیل از مردم این غار را با طولانی ترین غار جهان که در کنتاکی آمریکا قرار دارد اشتباه می گیرند. اما هر دو غار عنوان بزرگترین ها را دارند، یکی از لحاظ ابعاد و حجم و دیگری از لحاظ طول و عمق. غار سون دونگ بیش از 200 متر ارتفاع دارد و عرض آن بیشتر از 150 متر است.

نمایی از گیاهان درون غار سون دونگ - son doong
رشد گیاهان درون غار سون دونگ بزرگترین غار دنیا

رودخانه ای درون غار سون دونگ وجود دارد که هیچ انسانی نتوانسته است انتهای آن را ببیند و گفته شده است که این رودخانه بسیار اسرارآمیز است. سنگ های آهکی این غار در حدود 400 میلیون سال قدمت دارند، از سوراخ های سقف نور خورشید به درون غار می تابد و همین امر سبب رشد نزدیک به 200 گونه گیاهی شده است.

این غار تاثیر زیادی در گردشگری و صنعت توریسم در ویتنام داشته است و همه ساله از گردشگران زیادی پذیرایی می کند. از آنجایی که گشت و گذار در این غارِ 9 کیلومتری روزها به طول می انجامد صدها خانه برای استراحت و خدمت رسانی به بازدیدکنندگان در آنجا وجود دارد و توریست ها از خدمت رسانی مسئولین، بسیار راضی هستند.

غار نوردی در حال عکس گرفتن از خود در سون دونگ
صخره های بلند و سبز درون غار han son doong

جمع بندی

ماجراجویی در دل طبیعت شاخه های مختلفی دارد که یکی از آنها غارنوردی است. یک ورزش یا شاید سرگرمی که علاقه مندان به این رشته را همه ساله در قسمت های مختلف دنیا روانه غارهای شناخته شده و ناشناخته می کند اما رفتن به دل این غارها خطرات زیادی را به همراه خواهد داشت. در این مقاله درباره خطرات احتمالی غارنوردی و تجهیزاتی که تا حدودی مانع بروز این خطرات می شود را نام بردیم.

پس از آن به آسیا سفر کردیم و در جایی دور آفتاده در بالای کوه از غاری خطرناک و مخوف گفتیم به نام غار ستاره تاریک در کشور ازبکستان و سپس به بزرگترین غار جهان ( از لحاظ ابعاد ) بنام Son Doong در ویتنام سفر کردیم. اگر شما هم غاری را می شناسید که درون کشور ما می تواند در زمره بزرگترین یا خطرناک ترین غارها قرار بگیرد در بخش نظرات با بقیه به اشتراک بگذارید.


مقالات مرتبط:

زیباترین و حیرت انگیزترین مناطق دنیا (10 منطقه فوق العاده دیدنی)

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

آروین
سلام. آروین هستم. بسیار ماجراجو و دنبال پیشرفت هستم. یکی از مهم ترین علایق و فعالیت هام نویسندگیه. عاشق کشف اطلاعات تازه درباره این کره خاکی هستم.

دیدگاهتان را بنویسید