راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک های گیمینگ تا این لحظه، مقرون به صرفه ترین ها

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک های گیمینگ تا این لحظه، مقرون به صرفه ترین ها

از مهمترین قطعات سخت افزاری کامپیوترهای گیمینگ، می توان به کارت گرافیک و پردازنده اشاره کرد. کسانی که در حیطه جمع کردن سیستم های کامپیوتری خصوصاً گیمینگ فعالیت دارند باید از اطلاعات و قیمت روز کارت های گرافیک اطلاع داشته باشند. در این مطلب از دیجیالیک، با موضوع راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک های گیمینگ تا این لحظه، مقرون به صرفه ترین ها و آنهایی که به نسبت بقیه ارزش خرید دارند در خدمت شما هستیم.

در شرایطی که قیمت قطعات کامپیوتر در بازار، سر به فلک کشیده است، شرکت ای ام دی قیمت کارت های گرافیک RX خود را تا حد امکان در کمترین حالت قرار داده است. در همین حال انویدیا با تولیدات جدید کارت های گرافیک سری 4000 توانسته است با پرچمداران خود یعنی 4090 , 4080 نسبت به AMD پیش بیفتد. رقابت این شرکت ها به شدت نزدیک به هم شده است و هر کدام قصد دارند نبض بازار کارت های گرافیک را در دست بگیرند.

در حال حاضر یکی از مهمترین ویژگی های یک کارت گرافیک گیمینگ و اقتصادیِ مقرون به صرفه، در کمترین حالت این است که بتواند در رزولوشن 1080p حداقل 60 فریم در ثانیه پیکسل تولید کند. راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک های گیمینگ تا این لحظه، مقرون به صرفه ترین ها را در این مطلب از دیجیالیک به شما تقدیم می کنیم. فقط یک نکته مهم را در نظر بگیرید که در ادامه می گوییم.

راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک های گیمینگ تا این لحظه، مقرون به صرفه ترین ها بعلاوه قیمت

البته که می توان کارت گرافیک های ارزان قیمت بازار را معرفی کرد. اما موضوع ما بهترین کارت های گرافیکی هستند که بتوانند بازی های روز را در شرایط ایده آل پردازش کنند. پس قطعا چنین کارت گرافیک هایی با کارت های معمولی تفاوت قیمت بسیاری دارند. با این توضیحات به سراغ بهترین و در عین حال مقرون به صرفه ترین کارت گرافیک های گیمینگ می رویم. طبق روال همیشه از کمترین قیمت کارت های گرافیک به صرفه گمینگ شروع می کنیم تا بالاترین قیمت ها. در ادامه با ما همراه باشید.

کارت گرافیک AMD Radeon RX 6650 XT

کارت گرافیک AMD Radeon RX 6650 XT

(ارزان ترین کارت گرافیک گیمینگ بازار با قیمتی در حدود 18/000/000 تا 19/000/000 تومان در بازار ایران)

توجه: این کارت گرافیک در بازار ایران به سختی گیر می آید بنابراین قیمت آن می تواند با این قیمت کمی متفاوت باشد.

همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم یک کارت گرافیک گیمینگ یا بهتر است بگوییم ارزان ترین کارت گرافیک گیمینگ باید حداقل با رزولوشن 1080p بتواند نرخ نوسازی 60 فریم را برای یک بازی روز پوشش دهد. پس چه مدلی بهتر از کارت گرافیک ای ام دی مدل Radeon RX 6650 XT. با اینکه به عنوان ارزان ترین این لیست، قیمت چنان ارزانی هم ندارد اما برای کسی که بخواهد یک گیم بدون ایراد و با کیفیت ایده آل را تجربه کند خوب است. فراموش نکنید که درباره کارت گرافیک اقتصادی و مقرون به صرفه صحبت می کنیم اما گیمینگ.

یک فرصت طلایی برای کسانی که بخواهند کارتی با چنین قدرتی داشته باشند (البته به طور نامحسوس با قدرتی کمتر) انتخاب یک کارت گرافیک دیگر از همین کمپانی به نام AMD Radeon RX 6600 است. قیمت کارت 6600 چیزی در حدود 8 میلیون تومان کمتر از 6650 است. پس در صورتی که پول شما به ای ام دی رادئون 6650 ایکس تی، نمی رسد بهترین انتخاب، کارت گرافیک 6600 است. در ادامه به مهمترین مشخصات کارت گرافیک AMD Radeon RX 6650 XT اشاره می کنیم.

این کارت گرافیک اقتصادی گیمینگ به 8 گیگابایت حافظه GDDR6 در کنار باس 128 و پهنای باند 280/3 گیگابایت بر ثانیه خیال شما را از بابت قدرت حافظه این ویدیو کارت راحت می کند. این جی پی یو با فناوری ریز معماری RDNA 2 و مدل تراشه Navi 23 می تواند با استفاده از 11 میلیارد ترانزیستور درون این تراشه و 2048 هسته جریانی و 32 مگابایت حافظه کش که دو برابر تراشه Navi 22 می باشد، ویژگی های سرعتی قابل قبولی را در بازی ها ارائه کند. از تراشه های Navi 23 در جی پی یو های کارت های RX 6600, RX 6600 XT و RX 6650 XT استفاده شده است.

هسته های این کارت گرافیک در حالت پایه 2055 مگاهرتز سرعت فرکانس دارند. که تحت فشار تا مرز 2635 مگاهرتز افزایش فرکانس کاری خواهند داشت. توان 10/79 ترافلاپس قادر به اجرای دستورات بسیار زیادی خواهد بود. که در بازی های جدید، مخصوصا بازی های جهان باز نیاز به چنین توان گرافیکی خواهید داشت. همچنین خوشبختانه این GPU از نقشه های تکسچر TMU و واحد های رندرینگ ROP و فناوری RT استفاده می کند. بنابراین در بخش حافظه و پردازش، با یک کارت گرافیک گیمینگ تقریبا قدرتمند طرف هستید.

این کارت گرافیک، با پورت HDMI 2/1 که جدیدترین پورت اچ دی ام آی می باشد از بابت بازی های فول اچ دی به بالا خیالتان را راحت می کند و این به روز بودن پورت، حتی در کارت های گرافیک گران تر هم می تواند وجود نداشته باشد. RX 6650 XT می تواند همزمان بیش از 2 نمایشگر را پوشش دهد. اما یکی از مهمترین قسمت هایی که اسمبل کنندگان سیستم توجه زیادی به آن می کنند اندازه ابعاد و مصرف انرژی کارت گرافیک است.

شما اگر یک پاور 450 واتی داشته باشید به راحتی می تواند از پس 176 وات توان مورد نیاز این کارت گرافیک و البته با توجه به لیتوگرافی 7 نانومتری تراشه برآید. از لحاظ ابعاد هم با جا دادن آن، در یک کیس معمولی مشکلی نخواهید داشت چون فضایی به مراتب کمتر از سایر کارت ها اشغال می کند. این کارت با پشتیبانی از فناوری های دایرکت ایکس 12/2 و Open GL 4/6 یک کارت گرافیک گیمینگ فوق العاده به روز است.

کارت گرافیک AMD Radeon RX 6650 XT از RX 6600 و انویدیا RTX 3050 به ترتیب 20 و 40 درصد قدرتمند تر است. در آخر باید یک بار دیگر تکرار کنیم که مهمترین ویژگی مثبت این کارت گرافیک استفاده از جدیدترین ورژن برخی آپشن ها مثل پورت HDMI 2/1 و DirectX 12/2 است که در کارت های گران تر می تواند ورژن های پایین تری از آنان وجود داشته باشد. این کارت گرافیک در میان کارت های رقیب خود مدل مشابه ندارد.


کارت گرافیک Nvidia Geforce RTX 3060 Ti

کارت گرافیک Nvidia Geforce RTX 3060 Ti

(یکی از به صرفه ترین ترین کارت گرافیک های گیمینگ بازار با قیمتی در حدود 15/000/000 تا 27/000/000 تومان در بازار ایران)

با حضور انویدیا جی فورس RTX 3060 Ti یک رقیب جدی و قدرتمند تر با قیمتی در حدود 1/5 برابر بیشتر، برای کارت RX 6650 XT پیدا شد. این جی پی یو درست است که قیمت ایده آلی ندارد اما در این آشفته بازار، بهترین گزینه در این رنج قیمتی است. البته اگر پول کمتری خواستید خرج کنید و 10 درصد کارایی کمتر برای شما آنقدر مهم نیست، گزینه 6700 XT انتخاب خوبی است. با این توضیحات بپردازیم به مهمترین علت های ارزشمند بودن و مقرون به صرفه بودن این کارت.

متاسفانه با اینکه این کارت گرافیک 400 دلار توسط شرکت سازنده قیمت گذاری شده است اما در بازار کشور ما خیلی گران تر به فروش می رسد. اما بسیار ارزشمند و قدرتمند است. این کارت در بازی های آنلاین بیش از 400 fps فریم ریت تقدیم شما خواهد کرد که عدد بسیار قابل قبولی است. کارت گرافیک RTX 3060 Ti در کنار 16 گیگابایت رم DDR5 3200، یک پردازنده i5 یا i7 هم برای آن کافیست تا همه بازی های روز را با کیفیت بسیار خوب اجرا کند.

این GPU با 8 گیگابایت حافظه GDDR6 و پهنای باند 448 گیگابایت بر ثانیه و یکی از مهم ترین بخش های مورد نیاز بازی ها یعنی BUS 128 یک سرعت بسیار خوب را نصیب شما خواهد کرد. 4868 هسته کودا و 16/20 ترافلاپس دستورات لازم را با قدرت اجرا می کند. جی پی یو RTX 3060 Ti سرعت فرکانس بین 1410 تا 1665 مگاهرتز را تحت بار ارئه می دهد. همچنین ریز معماری Ampere در کنار لیتوگرافی 8 نانومتری انرژی کمی را مصرف می کند.

قاعدتا کارت های با این رنج قیمت از فناوری های TMU, ROP و RT هم با تعداد واحد های قابل قبول پشتیبانی می کنند. ضمن اینکه این کارت 152 هسته Tensor و 38 واحد SM هم دارا می باشد. کیفیت بازی های سنگین از طریق پورت HDMI 2.1 و رزولوشن 7680×4320 تضمین می شود. که یک رزولوشن فوق العاده عالی برای بازی های 4K می باشد. ضمن اینکه می توانید 3 نمایشگر را همزمان به این کارت متصل کنید. کارت گرافیک Nvidia Geforce RTX 3060 Ti از رابط کاربری PCI Express 4/0 و DirectX 12/2 بهره می برد.


کارت گرافیک AMD Radeon RX 6800 XT

کارت گرافیک AMD Radeon RX 6800 XT

(یکی از به صرفه ترین ترین کارت گرافیک های گیمینگ بازار با قیمتی در حدود 34/000/000 تا 35/000/000 تومان در بازار ایران)

رفته رفته داریم به قیمت های سر به فلک کشیده نزدیک می شویم. با این حال می خواهیم یک کارت گرافیک قدرتمند گیمینگ و البته مقرون به صرفه را به شما معرفی کنیم که نام آن ای ام دی رادئون RX 6800 XT می باشد. این کارت گرافیک 16 گیگابایت حافظه GDDR6 به همراه رابط گرافیکی 256 بیت و پهنای باند 512 گیگابایت بر ثانیه دیگر هیچ حرفی را باقی نمی گذارد و هیچ گلوگاهی در تجربه یک بازی برای این کارت وجود نخواهد داشت.

از مهمترین ویژگی های این کارت گرافیک گیمینگ، پشتیبانی از فناوری رهگیری اشعه است که در بازی های سنگین و جدید مثل سایبرپانک و الن ویک 2 به کارتان خواهد آمد و می توانید در کنار خروجی رزولوشن 3840×2160 از این بازی ها در تمام محیط های با جرئیات بالا نهایت لذت را ببرید. البته باید این را هم بگوییم که به دلیل باس و پهنای باند و حافظه بالا از رزولوشن بیشتری در این کارت استفاده نکرده اند. با همین ویژگی ها می توانید از بابت پشتیبانی بازی های آینده هم مطمئن باشید.

این کارت گرافیک گیمینگ به جهت استفاده از لیتوگرافی 7 نانومتری، یک کارت گرافیک گیمینگ با مصرف انرژی کم محسوب می شود. این محصول دارای پورت HDMI و یک پورت USB 3 و Type-C می باشد. ضمن اینکه از رابط کاربری PCI Express 4/0 و دایرکت ایکس 12 استفاده می کند. این کارت گرافیکِ تقریبا بزرگ، در فرکانس کاری 1487 تا 2250 مگاهرتز تحت بار در حالت بوست در نوسان خواهد بود. توان پردازش دستورات 20/74 ترافلاپس هم برای اجرای دستورات عدد خیلی ایده آلی است.

کارت گرافیک AMD Radeon RX 6800 XT با دارا بودن 26/8 ترانزیستور به توان پردازشی بیشتری هم مجهز می شود. 288 واحد تکسچر، پشتیبانی از ROP و فناوری Infinity Cache 128 مگابایت از دیگر آپشن های این جی پی یو گیمینگ مقرون به صرفه است. در مدل های انویدیا با این توان و راندمان کاری رقیبی برای این محصول پیدا نکردیم. برای این کارت می توانید از یک پاور 700 واتی استفاده کنید.

کارت گرافیک ای ام دی رادئون آر ایکس 6800 ایکس تی، بدلیل اینکه معاملات بین شرکتی آن به پایان رسیده است، به دستِ خرده فروشان افتاده است. آنها هم قیمت ها را بالاتر از حد معمول تعیین می کنند. در آخر هم باید این نکته را بگوییم که اگر پولتان برای خرید کارت گرافیک کمی بیشتر است و 10 درصد قدرت بالاتر را می خواهید، می توانید با حدود 10 میلیون بیشتر به سراغ RX 6950 XT بروید که حدود 10 درصد قدرت بیشتری دارد.


کارت گرافیک AMD Radeon  RX 7900 XTX

کارت گرافیک AMD Radeon RX 7900 XTX

(یکی از به صرفه ترین ترین کارت گرافیک های گیمینگ بازار با قیمتی تقریبا بالا در حدود 60/000/000 تومان در بازار ایران)

جالب است که قیمت این محصول در ماه های اخیر بالا نرفته است و با وجود افزایش قیمت بسیاری از کارت های انویدیا همچنان قیمت این کارت گرافیگ بر روی 830 دلار باقی مانده است. در ادامه از اینجا به بعد دیگر با قیمت های نجومی سر و کار داریم. مثل همین کارت گرافیک نزدیک به هزار دلاری که یک محصول فوق العاده قدرتمند است. کارت گرافیک RX 7900 XTX از کارت گرافیک های سری 4000 انویدیا قیمت مناسب تری دارد.

این ویدیو کارت مخصوص گیمرهای حرفه ای می باشد و مهمترین تفاوت فنی کارت های این رنج قیمت استفاده از فناوری RDNA 3 می باشد که سرعتش را چندین برابر کرده است و تراشه Navi 31 که با رابط گرافیکی 384 مگابایت و حافظه 24 گیگابایت این محصول را یکی از سریعترین کارت گرافیک های بازار کرده است. رادئون RX 9700 XTX از 192 هسته هوش مصنوعی و 58 میلیارد ترانزیستور تشکیل شده است که طراحی آن ها بصورت لایه های روی یکدیگر است.

قابلیت رهگیری پرتو در کنار واحدهای زیاد سایه زنِ با کیفیت، باعث می شود از اجرای بازی های روز دنیا با جزئیات بالا در محیط های تاریک و پرنوری که درون بازی وجود دارد نهایت لذت را ببرید. این جی پی یو در حالت توربو بوست به فرکانس هسته 2500 مگاهرتز می رسد. دارای 192 واحد ROP است و توان اجرای دستورات آن به مقدار 64/4 ترافلاپس است. حافظه کش سطح 2 مقدار 96 مگابایت هم، در زمان لود مجدد تصاویر تکراری بازی ها شما را تنها نخواهد گذاشت.

این کارت با لیتوگرافی TSMC N6 & N5 مصرف انرژی پایینی قاعدتا باید داشته باشد اما به دلیل بالا بودن مشخصات دیگر نیاز به پاوری قدرتمند دارد. اگر قصد خرید کارت گرافیک AMD Radeon RX 7900 XTX را داشتید یکی از بهترین برندهای این محصول، برند ASUS و سری TUF آن می باشد. اما اگر یک محصول ارزانتر با حدود 10 درصد بازدهی کمتر را اتخاب کنید به سراغ AMD Radeon RX 7900 XT بروید و اگر باز هم ارزانتر از این خواستید به سراغ RX 6950 XT بروید که هر دو این محصولات بسیار قدرتمند هستند.


کارت گرافیک Nvidia Geforce RTX 4090

کارت گرافیک Nvidia Geforce RTX 4090

(پادشاه پرچمدار کارت گرافیک های گیمینگ بازار با قیمتی در حدود 120/000/000 تا 205/000/000 تومان)

این کارت گرافیک شرکت انویدیا، پرچم دار بی چون و چرای کارت های گرافیک گیمینگ دنیاست. با اینکه قیمت سرسام آوری دارد اما گیمرهای حرفه ای حاضرند این پول را برای تجربه بازی های سطح بالا پرداخت کنند. حتی اگر گران تر هم باشد باز هم این کار را می کنند. در نتیجه تا زمانی که چنین کسانی وجود داشته باشند شرکت های تولید کننده هم دست از ساخت چنین غول های گرافیکی بر نمی دارند و همواره با هم رقابت می کنند.

اگر بتوانید این کارت گرافیک را در بازار پیدا کنید، مثلا اگر بتوانید برند ASUS این محصول را پیدا کنید باید 2000 دلار هزینه کنید و ما گمان هم نمی کنیم که به این زودی ها کاهش قابل توجهی در قیمت این کارت گرافیک و حتی 7900 را شاهد باشیم. فعلا که عنوان قدرتمندترین کارت گرافیک گیمینگ، باز هم در دستان انویدیا می باشد اما انتظار داریم از اواخر سال 2023 شرکت ای ام دی همه را سورپرایز کند.

کارت گرافیک Nvidia Geforce RTX 4090 کم مصرف و فوق العاده قدرتمند، با لیتوگرافی 5 نانومتری تراشه TSMC 4N با توان مصرفی 450 وات، در کمترین حالت به یک پاور قدرتمند 850 وات نیاز دارد. این کارت غول پیکر می تواند 4 نمایشگر را همزمان پشتیبانی کند. ریز معماری جدید Ada عملکرد بی نظیری را در استفاده از هوش مصنوعی، رندرینگ و محاسبات عددی برای این GPU حرفه ای به ارمغان می آورد و نقطه اوج استفاده از هوش مصنوعی و ردیابی پرتو و گرافیک عصبی را یک پله بالاتر از حد ممکن می برد.

این کارت گرافیک در کنار 16384 هسته CUDA و سرعت فرکانس هسته بین 2235 تا 2520 مگاهرتز و توان پردازشی 82/6 ترافلاپس می تواند یک سرعت بی نظیر برای محاسبات دستورات سنگین عملیاتی را به ارمغان بیاورد. این جی پی یو به غیر از بازی، مناسب صد در صد عملیات رندرینگ و طراحی های 3 بعدی می باشد. همچنین از بیشترین واحدهای ممکن در فناوری های TMU, RT,ROP,SM و Tensor استفاده کرده است.

کارت گرافیک RTX 4090 با 24 گیگابایت حافظه DDR6X از جدیدترین نوع طراحی معماری حافظه بهره می برد. رابط گرافیکی این کارت، بالاترین باس ممکن یعنی 384 بیت است و پهنای باند 1018 گیاگابایت بر ثانیه ای دارد که سرعت این پادشاه کارت های گرافیک را بیش از حد بالا برده است. برای اجرای هر چه بهتر بازی ها می توانید از پورت HDMI 2/1 در کنار رزولوشن فوق العاده 7680×4320 نهایت لذت را ببرید. این کارت گرافیک بی رقیب را اگر بخرید احتمالا از طریق سفارش به دست شما خواهند رساند.

جمع بندی

می دانیم که قیمت کارت های گرافیک گیمینگ فوق العاده فضایی است. اما اکنون بهترین زمان خرید کارت گرافیک است چرا که در کمترین قیمت ممکن خود در 1 ماه گذشته به سر می برند. مخصوصا کارت های RX ای ام دی . در این مطلب راهنمای خرید بهترین کارت گرافیک های گیمینگ تا این لحظه، مقرون به صرفه ترین ها و ارزشمندترین ها را برایتان به اشتراک گذاشتیم. ضمن اینکه در توضیحات هر محصول، کارت هایی که بخاطر تفاوت های نامحسوس می توانید آنها را بجای محصول نامبرده تهیه کنید را هم نام بردیم. فراموش نکنید که این مطلب در دیجیالیک همواره بروزرسانی می شود.


مقالات مرتبط:

معرفی 10 تا از بهترین برندهای کارت گرافیک و تشریح علل برتری

بهترین مادربردهای گیمینگ مقرون به صرفه بازار بعلاوه نکات فنی خرید

چطور می شود با کمترین هزینه سیستم را ارتقاء داد

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

حسین
حسین هستم، علاقه مند به بازی های ویدیویی و دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات. رشته تحصیلیم مهندسی تکنولوژی سخت افزار هستش و دستی بر سخت افزار و الکترونیک هم دارم. بیشتر از 15 ساله که کار نویسندگی انجام میدم و الان هم عضو خانواده دیجیالیک هستم. من عاشق تولید محتوای اختصاصی و انحصاری هستم.

دیدگاهتان را بنویسید